ΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Οι Ποτοποιίες της Λέσβου
Μικρές και μεγάλες μονάδες παραγωγής ούζου, πάνω από τριακόσιες, υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Ενώ όμως κάθε περιοχή είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την ποιότητα του ούζου που παράγει, μόνο το νησί της Λέσβου μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει την πανελλαδική καταξίωση και αναγνώριση, ως η πατρίδα του «καλού» ούζου. Γεγονός που οπωσδήποτε δεν είναι τυχαίο, αλλά είναι αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας ανθρώπων, που με τα χρόνια σύνδεσαν το προιόν «ούζο» με την προσωπική τους ζωή και με το οικογενειακό τους όνομα.

Ούζο Πλωμαρίου & Ούζο Μυτιλήνης: Προιόντα Γεωγραφικής Ένδειξης
Η αναγνώριση για τους αποσταγματοποιούς της Λέσβου προήλθε, όχι μόνο από την εδώ και χρόνια κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης του προιόντος, αλλά και με την Υπουργική Απόφαση, το 2004, ότι δηλαδή το ούζο από τις περιοχές Πλωμαρίου και Μυτιλήνης αναγνωρίστηκε, ως «Προιόν Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.)», που αποτελεί μοναδική διάκριση για ούζο ανώτερης ποιότητας. Ο διακριτικός αυτός τίτλος, Π.Γ.Ε., απονέμεται σε προιόντα που παράγονται από παραδοσιακές επιχειρήσεις, βρίσκονται σε ενιαίο γεωγραφικό χώρο, ακολουθούν τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και για την σύνθεση (συνταγή) των προιόντων (ούζο), χρησιμοποιούν πρώτες ύλες της τοπικής βιοποικιλότητας (τοπικο νερό, τοπικός γλυκάνισος, τοπικό κριθάρι, μάραθος, μαστίχα, κ.α.).

Ειδικά για το «Ούζο Πλωμαρίου» από τον Ιούνιο 2013, έπειτα από σχετικό αίτημα των ίδιων των ποτοποιών, ισχύει Υπουργική Απόφαση που καθορίζει ότι για την αναγνώρισή του ως Π.Γ.Ε. οφείλει, πέραν όσων ισχύουν από το 2004 να είναι επιπλέον
  • Από απόσταξη 100%
  • Από 40 Vol και άνω
Προϋποθέσεις που προσδιορίζουν πλέον το «Ούζο Πλωμαρίου» ως προιόν υψηλής ποιότητας.


Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Γιαννατσή, πλήρως εναρμονισμένη με το νομικό πλαίσιο, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και προσηλωμένη στη βαθιά γνώση της τέχνης της απόσταξης, συνεχίζει με συνέπεια αυτό που κάνει τα τελευταία ογδόντα χρόνια. Να παράγει δηλαδή υψηλής ποιότητας προιόντα, που ταξιδεύουν παντού και διαφημίζουν την Ελλάδα και τη Λέσβο σε όλο τον κόσμο.

Tv Commercial

Αντιπρόσωποι

Στερεάς Ελλάδας, Αττικής, Πελοποννήσου και Κυκλάδων

Παπαγεωργίου Στέφανος
Υπάτης & Παπαρρηγοπούλου T.K. 12133
Περιστέρι Αττικής
Tel. 210 577 9552
Fax 210 577 9562

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος Κύπρου

C. M. Y. PRIDES TRADING LTD
2311, Λευκωσία, Κύπρος
email: cmyprides@cytanet.com.cy
Τηλέφωνα επικοινωνίας :
+357 22373865 , +357 99724412